Testvérkapcsolatok

Griesheim címereGriesheim

Griesheim egy különösen sokoldalú város a Rajna-Majna terület szívében, bőséges szabadidős programokkal, az üzleti élet sokrétűségével, jó közlekedési úthálózattal. Nemcsak akkor, amikor a Wilhelm-Leutschner utca virágpompába öltözik, ez a 28000 lakosú város valóban életre és szeretetre hivatott.

 

Darmstadt címereDarmstadt

Darmstadt város Németországban, Hessen szövetségi tartomány déli részén. Hessen negyedik legnépesebb városa. Jelentőségét jól illusztrálja a hesseni belügyminisztérium által 1997-ben adományozott “tudomány városa” (Wissenschaftsstadt) kitüntetés, amit elsősorban az 1877-ben alapított műszaki egyetemének (Technische Universität), három főiskolájának, illetve számos kutatóintézetének köszönhet. A város felsőoktatási intézményei összesen több mint 30 000 hallgatót számlálnak.

 

Wilkau-Hasslau címereWilkau-Hasslau

Wilkau-Hasslau a Mulde partján található. A városnak 11.000 lakosa van és további 9000 lakos számára közigazgatási központ. A legutolsó időkig szénbányászattal foglalkoztak itt az emberek. Ezenkívül textílgyár, vasgyár és zselatinüzem is található a városban. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik.

 

Bar Le Duc címereBar-le-Duc

Lakóinak száma mintegy 20.000 fő. A város helyt ad a Meuse-i kerület prefektusának, ugyanakkor közigazgatási, oktatási és ipari központ is. A városban számtalan bizonyíték található kulturális és történelmi múltjának igazolásáról. A város volt az egyetlen székhelye a Bar-i és Lotharingiai hercegségnek. Bar-le-Duc rendelkezik modern lakónegyedekkel és szolgáltatásokkal (sport és szabadidő). Jó úthálózat és vasúti közlekedés teszi a francia testvérvárost kényelmesen elérhetővé